Mænd og kvinder <3

Hvorfor løber par fra det der er svært, i stedet for at stå i konflikten? Hvorfor tror de, at det er nemmere at leve alene eller skifte partneren ud, når problemer viser sig? Hvorfor er vi villige til at forlade vores partner, for at få det nærvær vi savner? Vil vi overhovedet finde nærværet i et andet menneske?

Vi lever i en verden med moderne mødeflader overalt – vi mødes sociale medier og relaterer i et globalt rum. Det er ikke farligt, det er nemt og hurtigt. Det kræver ikke noget af os eller vores dybere følelser. Dagligdagen er stresset, og vi læsser konstant mere på, men vi skaber ikke rum for os selv, rum uden den konstante strøm af informationer, hvor der er plads til indre ro og fordybelse som fx meditation.

I den moderne verden kan vi lynhurtigt stimulere vores afsavn og længsler. Ved at gå ind på en dating side, og møde andre, kan vi relatere til hinanden ud fra billeder og fakta. Vi kan dermed skifte en partner ud efter behov og lyster – blot ved et enkelt klik. Vi kan blive skilt fra vores partner på borgerservice- ved et enkelt klik. Det er nemt og uforpligtende.

Det der er svært, risikabelt eller ”farligt”, er der, hvor der er noget på spil. Det er i mødet – det ægte møde med et andet menneske. Der er noget på spil, det er sårbart, især når vi kræver en andens ægte nærvær. Og når den anden kræver vores. Overordnet set definerer kvinder nærvær som kærlighed og fællesskab, mens mænd definerer nærvær som sex. Hvordan kan vi skabe nærvær? Det essentielle sjælemøde, hvor vi er åbne og undersøgende for os selv og hinanden, så vi healer hinanden. Hvor der er plads til begges sårbarhed, lyster og behov?

Det er sårbart at møde os selv
Hvis der skal være plads til to individuelle mennesker med begær, nærvær og et reelt kærlighedsmøde på en gang – kræver det enormt meget af os selv. Det kræver, at vi først og fremmest forstår os selv. Vi skal kunne relatere til os selv og stå i livet med vores egne udfordringer, før vi kan stå stærkt i en dyb relation til en anden. Derfor kan det gavne at tage et selvudviklings, et behandlingsforløb hos mig.

Det Fælles 3
Den sunde relation består af 3 dele. Mig, dig og vores fælles 3 – det er selve dette, det Fælles 3, vi skal værne om i en relation og det er herfra, rejsen med et andet menneske går og vi gode til at passe, pleje, dyrke og kultivere dette Fælles 3, vil vi have alle muligheder for at være på en fantastisk udviklingsrejse. To hele og et fælles rum.

Ubalancen
Jeg oplever, at der foregår en kønsforvirring i disse år og at der hersker en ret stor ubalance mellem kønnene. Mænd er blevet gode til at nyde tæthed, holde i hånd, tage på rejser, tale om kærlighed, børn og følelser, sådan som man kan gøre det med en god ven og i søskendeforhold.
Men der er også en anden side i mandens liv, med et behov for seksualitet på en mere uforpligtende lystbetonet måde, som mange mænd, jeg taler med, har svært ved at tilpasse i forholdet med den kvinde han lever med. Det er ofte svært for ham, at leve med sin kvinde i et samspil med luderen og madonnaen – og der kan være mange delpersonligheder og roller/ psykodynamikker i spil mellem parret, der gør, at manden elsker (eller holder meget af sin kone), men tænder vildt på sin storbarmede, smilende og velplejede frisør. Det er det uforpligtende, lystbetonede der tænder.

Kvindernes seksualitet
Ligeledes er der kvinder, der har stor lyst til at udforske deres seksualitet. Men de har svært ved at gennemføre det, eller komme ind i det undersøgende rum, fordi en del af dem har svært ved at adskille delpersonlighederne og drømmene om kernefamilien, børnene og fælleskabet. Og samtidigt kan der være den hindring for deres seksuelle, kreative udfoldelse, at de fornemmer, at deres mænd ikke bryder sig om at se dem i den sammenhæng. Eller parrets dans er gået uden om en åbenhed omkring det seksuelle rum, så de ubevidst har lagt det bag sig.
Vi mænd og kvinder pansre hinanden energimæssigt i ubevidste handle mønstre i hinandens underliv, hjerte, krop, sjæl, ånd og sind.

Ubevidste mønstre ødelægger balancen

Det er ikke for at tegne et stereotypt billede af mænd, men jeg ser, at 1. sals bevidsthedens pænhed (par der bevidsthedsmæssigt befinder sig på et udviklingsniveau, hvor det handler om individualitet, familie, karriere og uddannelse) dræber seksualiteten i deres iver efter ydre bekræftelse og branding. Kældersals parret (mennesker der lever med basale tryghedsbehov og holder af de nære, konkrete værdier fra et du og jeg sted) kan være mere rene og umiddelbare i deres tilgang til begær, sex og lyst. Men her ser jer, at kvinden ofte bruger sin seksualitet til at straffe med. Der er en slags seksuelt magtmisbrug i relationen, hvor hun bestemmer om der er lukket eller åbent.

Jeg kender ikke ret mange bevidste ligeværdige parforhold, enten er den ene underdog eller overdog.
Mænd tilpasser sig for meget eller synes de tilpasser sig, og derved mister de sig selv. De tør ikke træde i karakter og kræve deres ret. For fredens skyld. Kvinderne savner ofte den del af manden, men ubevidst dræber og kastrerer hun mandigheden, i sin iver for at kontrollere og styre alting. De ubevidste mønstre og roller skaber ubalance mellem kønnene.

Tro, håb og kærlighed til de modige og seje som tør indgå i et møde med sig selv og hinanden Oliver <3 <3 <3

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.