Chi Nei Tsang behandlinger

Jeg har været på kursus i Universal Healing Tao – Chi Nei Tsang 1, 2 og 3 fra 7. August – 3. September 2016 hos GRAND MASTER Mantak Chia i TAO GARDEN i Thailand.

Den “moderne” tilgang til CNT tilskrives Mantak Chia (Tao Garden, Thailand) og er et helhedsorienteret system med relation til og elementer fra gængs kinesisk medicin. Behandlingen koncentrerer sig praktisk set om arbejdet med at løse op for spændinger og blokeringer i området omkring navlen; et område som huser både vores oprindelige energi – “fødselsenergien” – og de fleste af vores livsvigtige organer.

Massagen menes udviklet af taoistiske munke i Østen for flere tusinde år siden. Deres mission var at udvikle krop og sind til at leve de gode dyder og opnå forbindelse til sjæl og ånd. For at opnå dette måtte de blive i stand til at udskille eller omdanne negative følelser og emotioner, så de kunne rumme højere energi-vibrationer.

Desuden var det munkenes opgave at helbrede fysisk og psykisk nedbrudte krigere og soldater. Krigerne besøgte munkene, som vidste at det bedste middel til at give forløsning for psykiske knuder og fysiske spændinger var gennem massage af maven, tarmene og andre interne organer.

Når man snakker kropsterapi i Danmark, er organerne ofte en forsømt del af behandlingen. Dette kan man undre sig meget over, da organerne har en direkte sammenhæng med hele vores rygsøjle og ikke mindst vores psyke. Det er nødvendigt for en helhedsforståelse af kroppen at kunne vurdere, om et problem stammer fra ryggen eller fra et organ.

Hvad betyder Chi Nei Tsang
Energi til de indre organer

Chi = energi
Nei Tsang = indre organer

Navnet antyder således, at jeg i massagen arbejder med at forbedre energi niveauet i de indre organer. Jeg stræber mod at skabe bedre vitalitet i deres funktion.

Udvikling af Chi Nei Tsang

Master Mantak Chia udviklede i 1960’erne Chi Nei Tsang som en del af Universal Healing Tao Systemet.

Jeg praktiserer en organmassage, der hedder Chi Nei Tsang, og som er meget udbredt i østen.
Chi Nei Tsang er en gammel kinesisk massageform, der igennem tiden har udviklet sig til en kunstart. Massage af dine indre organer hjælper dig til at skabe et positivt, harmonisk, vitalt og afbalanceret liv, med større kontakt til din Sjæl og dit indre. Chi Nei Tsang arbejder med livsenergien (Chi / Qi). Når Chi bringes i bevægelse, opløses blokeringer, så Livskraft lettere kan flyde gennem områder med stagneret negativ energi og transformere på selv dybe planer. Smertefulde følelser og fysisk smerte kan forløses blidt og trygt og efter behandlingen er du opfyldt af dyb ro.

Behandlingen fremprovokerer en helende udrensningsproces, der hjælper med at løse eventuelle dysfunktioner i organerne, beroliger og afstresser sindet og genskaber dine livsbekræftende følelser.
Chi Nei Tsang massagen er en blid og dyb massage af navlen, maven og bughulen – området der er vores ”anden hjerne”.

Energien fra i indre organer
Efter den taoistiske model er organmassage helbredende for den fysiske, det mentale og de følelsesmæssige aspekter. I østen har man længe vidst at forskellige følelser ophobes i hvert vital organ.

For eksempel bærer leveren på vrede, tyktarmen indeholder sorg, tyndtarmen indeholder angst samt i nyren og blæren ophobes frygt. Og maven bærer på stress og bekymringer der kan forplante sig til andre organer og dermed blokkere ydereligere.

De gamle kinesiske taoistiske læger observeret og bekræftet at området bag navlen, den abdominale region af kroppen, ligger den mest afgørende og kraftfulde energi vi har – i midten af kroppen. Enhver ubehag eller blokering hindrer den frie strøm af energi i vital organer.

Den abdominale hjerne
I det taoistiske medicinsystem fordøjer tyndtarmen udover mad også følelser. Forskellige sammentrækninger af tarmen svarer til ufordøjede følelser. Derfor kaldes det i traditionel kinesiske medicin også for den abdominal hjerne.

Chi Nei Tsang er en dyb abdominal massage teknik, der hjælper med at genoprette funktioner i de vitale organer igennem øget blodcirkulation.

Samtidig går Chi Nei Tsang til kilden af mange sundhedsproblemer, herunder psykosomatiske reaktioner, kroppens manglende modstandskraft og svækket forsvarssystem.

Behandling med organmassage
Hvordan foregår en organmassage behandling
CNT organmassagen tager udgangspunkt i abdomen som center for en behandling, der kan forbedre funktionen af lymfen, blodkredsløbet, nervesystemet, fordøjelsen og energibanerne.

En CNT organmassagebehandling varer cirka 1-1,5 time.

Allerede efter den første behandling føles en forbedring i kroppens energi. En behandling indebærer massage af maveområdet, en blid massage, der hjælper kroppen til at fjerne blokeringer og knuder i vævene.

Opnå afstresning og emotionel frihed
Uden at vi ved det, bliver følelsesmæssige spændinger og stress optaget i maveområdet. CNT organmassagen kan udrense følelsesmæssige knuder, så vi kan åbne op for en positiv og afslappet indstilling til tilværelsens mange udfordringer.

Afhjælp oppustet- og utilpashed
Ufordøjet mad og andre funktionsforstyrrelser kan medvirke til fysisk sammenfiltring af nerver, blodkar og lymfevæv, systemet går i hårdknude, og der kan opstå forstoppelse, oppustethed med luft i maven.

Organ massagen kan afhjælpe dette ved at genskabe en åbenhed og lethed i vævene omkring tarmene. Du føler en lethed i kroppen, og dit velbehag vender tilbage.

CNT organmassagen løsner op for arvæv
Sammenvoksninger i væv efter operationer i bughulen kan forårsage funktionsforstyrrelser i de omkringliggende organer. Her hjælper CNT organmassagen til at åbne op og sikre en bedre blod-, lymfe- og nerve-gennemstrømning med bedre funktionsevne som resultat.

Hjælper også imod
Desuden kan CNT organmassagen afhjælpe ved følelsesmæssig ubalance, ondt i ryggen, åndedrættet, dyb lymfedrænage, uforklarlig træthed, fibromer, hovedpine, appetitløshed, muskelsmerter mv.

Organmassage
5-10 behandlinger anbefales og vil omfatte bl.a. navlen og vævene omkring mave, tarme, lever, milt, lymfekanaler og de dybe mavemuskler.

Organerne og organmassage er et meget vigtigt element i kropsterapien, da organmassage har en direkte sammenhæng med hele vores rygsøjle og ikke mindst vores psyke. Det er nødvendigt for at få en helhedsforståelse af kroppen, at kunne vurdere om et problem stammer fra ryggen eller fra et organ.

Alle de spændinger vi oplever i kroppen, kan føres tilbage til vores midtpunkt, til navlen og abdomen. Her er centret for vores livsvigtige organer (lever, nyre, mave/tarm), og for lymfebaner, nervebaner, muskel- og meridianbaner, så derfor er en dybere forståelse af regionen, og den rette massage og behandling, essentiel i vores daglige velvære.

Organmassage med Chi Nei Tsang metoden hjælper dig med:

Lændesmerter
Træthed og stress
Skaber balancere nervesystemet
Besvær med vejrtrækningen
Forbedre fordøjelse og absorption
Afhjælpe refleks og sure opstød
Forbedre immunforsvaret
Afhjælpe søvnbesvær og uro
Genskabe vitalitet – både fysisk og psykisk
Detoxe kroppen for affaldsstoffer
Fjerne spændinger i nakke, mave, ryg og skuldre
Skabe følelsesmæssig harmoni.
Hjælpe mod søvnforstyrrelser
Genopretter kroppens naturlige sundhed og vitalitet
Frigøre negativ energi
Giver mennesker mulighed for at frigøre fysiske, mentale, følelsesmæssige blokkeringer
En effektiv behandling af fordøjelsesproblemer samt fjernelse af forstoppelse, oppustet mave og diarre
Giver et bedre “flow” til tarmene ved at masserer tarmene
Skaber strukturel balance og afhjælper andre systemer (fordøjelse, respiration, lymfe, endokrine, urin, reproduktion, muskel- og akupunktur meridianer)
Den påvirker også muskler og især psoas musklen der afhjælper rygsmerter og styrker spinal området.
Giver velvære til stresslidelser og søvnproblemer
Skaber emotionel frihed
Løsner op for underliggende årsager til depression og angst
Giver bedre og mere naturlig vejtrækning.

Chi Nei Tsang (cnt) er en af de mest dybtgående terapeutiske massageformer i klassisk kinesisk og taoistisk medicin. Massagen er holistisk og støtter fysisk, mental, følelsesmæssig og åndelig udvikling.

Chi betyder energi og Nei Tsang indre organer. CNT tilfører energi til de indre organer, så de kan fungere og arbejde mere harmonisk og effektivt.

Der masseres på det abdominale område med udgangspunkt fra navlen. Ved undfangelsen dannes den første celle i navlen og hver del at kroppen udvikler sig i en spiral omkring denne første celle. Dvs at navlen er tilsluttet direkte til alle dele af kroppen og ved at arbejde på navlen kan vi påvirke hele kroppen.

Når man afgifter kroppen på det fysiske plan, må der også gives slip på det følelsesmæssige plan. Alle vores ubearbejdede følelser er gemt i vores fordøjelsessystem.

Hvad er Chi Nei Tsang?
Chi Nei Tsang-massage er en behandlingsform, der blev udviklet af taoistiske munke i det gamle Kina. I Chi Nei Tsang arbejder vi ganske enkelt med at optimere din krops sundhed og energiflow gennem massage af området omkring maven. Ifølge kinesisk medicin føres alle spændinger i vores krop tilbage til maven, som både er center for vores livsvigtige organer, lymfe-, muskel- og meridianbaner. Gennem at arbejde direkte med organerne gennem huden, aktiverer og afgifter vi altså ikke blot systemet, men gør det også muligt at løse op for eventuelle blokeringer og gamle rester – fysiske som følelsesmæssige.

Chi Nei Tsang handler om flow
Indre organmassage er effektivt som behandlingsmetode til et utal af fysiske og følelsesmæssige problematikker, fra mindre irritationer til kroniske sygdomme. I Chi Nei Tsang arbejder vi ud fra tanken om, krop, ånd og psyke hænger tæt sammen. Hvis vi holder fast på ting, mennesker eller hændelser i vores ydre liv, påvirker det vores organer og herved strømmen af energi i vores krop, og ligeledes, hvis vi holder fast på gamle rester og skidt i vores indre organer påvirker det også vores humør.
Gennem Chi Nei Tsang hjælper vi kroppen med at give slip på alt det gamle og åbner op for livets magiske flow, så du kan blive en endnu mere sprudlende udgave af dig selv.

En anden ting er selve organerne. Ofte kan vi have et enten overaktivt eller underaktivt organ – hvilket kan hænge sammen med lagrede negative følelser/spændinger i organet. Hvis det er tilfældet, svækker det ikke bare organet, men blokerer også for den frie strøm af energi i vores krop. Blokader i organerne er ikke særligt hensigtsmæssige for en sund krop og et sundt sind. Derfor arbejder vi også direkte (men blidt!) med afgiftning af organerne.

EN BEHANDLINGS-SESSION

En Chi Nei Tsang-session i mine hænder tager altid udgangspunkt i dig, og der hvor DU er lige nu. Så hvad du og din krop har brug for, lytter vi sammen til. Eksempelvis kan det være, at vi bruger god tid på at løsne op for gamle knuder og sammenfiltringer af nerve-/ lyfme-/ kar-baner, eller at vi afgifter og booster dine organer mere generelt, så hele dit system får et energiløft.

En Chi Nei Tsang-session kan være alt fra en dyb organ-afgiftning og aktivering, til en blid afspænding og opløsning af knuder og spændinger i dit system.

Jeg bruger lidt olie for at få en bedre kontakt til huden, de underliggende væv og organer. Massagen er en blid, dybdegående massage. Det er vigtigt at det ikke gør ondt, da kroppen ellers vil spænde op og modvirke effekten.
Så det handler om at finde en balance, hvor det er muligt at være med de spændinger du oplever undervejs og lade dem opløse sig. Det kan du hjælpe på vej med din vejrtrækning og min guidning på lyde som relatere til det organ der behandles på.

Massagen er således en detox af både hud og organerne. Så det er vigtigt at hjælpe den på vej med indtag at ekstra vand og undlade at spise formeget og forarbejdede madvarer.

Det anbefales at tage et forløb på 5-10 gange, fordi man hver gang kommer dybere og udrensningen derfor sker løbende.

Mennesker er jo forskellige, så det er der, jeg starter. Altså med dig.

Chi Nei Tsang er en blid massage af maven, navlen og de indre organer som skaber fysisk og psykisk balance.

Organmassage hos bodymindwhisper er, som behandlingsform alene – eller sammen med holistisk og organisk bodymindwhisper følelsesmæssig DETOX kropsbehandlings og terapiforløb

Mange af mine klienter har stor glæde af, at organmassagen bliver kombineret med andre bodymindwhisper behandlingsformer – klienten oplever en sammenhæng og helhed ved behandling fra top til tå.
Og funktionen af de indre organer (tarme, lever/galdeblære, mave/milt, lunger, blære, livmoder, hjertesæk) bliver styrket.