Hvis vi fornægter den fysiske seksualitet – siger nej til at være kropsligt seksuel, kommer vi også let til at fornægte vores seksuelle følelser, motiver, tanker, impulser, intuitioner og drifter på den gode og sunde måde. Men selv om vi acceptere vores kropslige seksualitet, kan vi stadig fornægte alle de mere subtile seksuelle følelser, tanker, fornemmelser og energier. Vi kan stadig fornægte den seksualitet, der hører til kærligheden og hjertet. Vi kan stadig være et halvt og ikke et helt menneske.

Hvis vi lukker livsenergien ned, bliver vi ofte syge. Lukker vi den ned i kroppen, bliver vi fysisk syge. Lukker vi ned i psyken, bliver vi psykisk syge. Lukker vi den ned i ånden og hjertet, bliver vi syge i eksistensen. Måske bliver vi følelseskolde overfladiske og hjerteløse mennesker, der får problemer med at relatere til andre mennesker og verden omkring sig.

Når livsenergien er lukket ned på det eksistentielle niveau som mange har i vores lille Danmark (jeg kan se det på mange af mine klienter) mister vi oplevelsen af at høre til i verden, oplevelsen af sammenhæng. Vi mister vores retning, livsformål og oplevelsen af, at livet har en dybere mening. Vi begynder at tvivle på, at vi høre til her i verden…at vi har noget væsentligt og vigtigt at bidrage med.

Når seksualiteten lukker ned, mister vi vores karakterfuldhed som mennesker. Vi bliver karakterløse, utydelige og ligegyldige for os selv og andre.

Kroppen har brug for al sin energi for at holde sig sund, knuder, spændinger og blokeringer gør den svag, syg, begrænsende og skrøbelig.

Livet et en lang læreproces og dybest set skal vi lære at turde være os selv og stå ved os selv med alt hvad det indebærer. Inklusive vores kropslige behov, vores køn og vores seksualitet.

Det viser sig, at den seksuelle healingsproces i virkeligheden er en eksistentiel healingsproces. At det er selve eksistensen, der heler, og ikke bare kun seksualiteten.

Forskningen viser nemlig, at de mennesker der heler seksuelt, også ofte heler fysisk og psykisk. Den seksuelle heling fungere altså som en effektiv allround medicin.

Livskvaliteten bliver generelt bedre.