Der er to døre til det underbevidse og det er ’relaxation and feelings’ – afspænding og indadrettede følelser. De udadrettede følelser, ’emotions’, virker faktisk modsat: de fjerner os fra følelsen og hæmmer vores indsigt i os selv. Underbevidstheden består af alt det, vi har undertrykt i os selv. Det forbavsende er, at dybt nede i underbevidstheden ligger det mest dyrebare for os, nemlig vores kærlighed. Den eneste forklaring jeg kan finde på, at vi gemmer kærligheden væk er, at kærligheden er så dyrebar for os, at vi forsøger at gemme den på et sikkert sted.
Hvor findes den kærlighed i kroppen, jeg har spurgt mig tit, og nu har jeg fundet svaret i mine egne kropsterapi og tantramassage behandlinger og sessioner (har selv ligget på briksen og taget imod mig selv) og det gør jeg stadig og forevigt.
Den største og altomfattende kærlighed er forbundet med de dybeste områder af vores krop, i bunden af bækkenet og i vores kønsorganer, som hænger sammen med hjertet.

Når jeg arbejder med en klient, starter vi en helingsproces, der vil fortsætte længe efter at jeg er færdig med behandlingen. Det er vores opmærksomhed og vores kærlighed, der starter processen. Blid berøring af spændte muskler kalder gamle fortrængte begivenheder frem, som rummer vores livsenergi og livsglæde. Forløsningen behøver ikke at ske, mens jeg arbejder med klienten. Der kan sagtens gå 14 dage eller mere.
Når jeg arbejder med en klient, ser jeg på åndedrættet. Når jeg rører ved en muskelspænding, låser åndedrættet. Jeg holder blot mine hænder dér, til jeg kan mærke bevægelse og til åndedrættet spontant slipper. Så ved jeg, at der er sket en åbning. Alle smerter kommer fra undertrykte følelser.

Spændingen sidder egentlig ikke i musklen men i hele området. En klient kom til mig med svære rygsmerter. Jeg rører ved ryggen, og klienten fortæller mig, at han lige har slået op med sin kæreste. ’Det gør ikke noget’, siger han, ’jeg var ikke særlig glad for hende alligevel.’ Men senere under behandlingen indrømmer han, at han føler sig ensom. Og til sidste fortæller han, hvor meget han savner hende og ønsker hende tilbage. Da hans undertrykte følelser er blevet forløst, er hans rygsmerter helt forsvundet.

Når Vi holder noget tilbage, er det som om alle celler i kroppen holder tilbage og når Vi lukker op, er det som om alle celler i kroppen lukker op. Så alt hvad vi gør er at jeg arbejder med de steder der er spændte eller hårde. Områder der føles livløse eller døde rummer normalt en spænding nedenunder. Når den opløses, vender livet tilbage til vævet ovenover. Det problem vi slås med er vi aldrig bevidste om. Alt hvad vi kan fortælle om det, er bare vores historie om det, det er ikke sandheden – ofte langt fra. Vi ved ikke, hvad vores problem er, og vi kan ikke tænke os til det. Dem, der er rigtig smarte, vil have problemer!
Vi kan simpelthen ikke nå det gennem sindet, og det er præcis hvad vi altid prøver. Jo mindre du forsøger at forklare det, des større chance har et problem, der plager dig, for at komme op til overfladen. Så glem hovedet og luk op for følelserne. Så bliver du den, du virkelig er. Vi prøver at lytte til det ukendte i os, som er vores virkelige os.
Tænk på hvor sjældent vi rører ved hinanden. Det er så naturligt for os som babyer og så svært for os som voksne.Jo lettere berøring, des større intimitet.

Jeg får et chok da det går op for mig i livet, at mange menneske bevidst/ubevidst systematisk undgår at mærke andre mennesker når de rører ved dem, ved at tage alt for hårdt og ufølsomt fat også i det seksuelle intimitet.