Seksualiteten blomstrer, når vi giver slip og tør være os selv, naturlige, åbne og levende. Vores seksualitet kan kun udfolde sig frit og frodigt, når vi er afslappede, tillidsfulde og naturlige sammen. Vi er alle sammen vældig godt begavede mht. sex, selv om vi mere eller mindre kan have undertrykt vores seksualitet.

Seksuelle problemer er meget hyppige. Problemerne kan skyldes rent biologiske ting, men er langt hyppigere et symptom på, at noget i os og i vores parforhold ikke helt er, som det skal være. Ofte skyldes problemerne ubalancer, som let kan rettes med en bedre forståelse og kritik. Men hvis man ikke får set, at de bagvedliggende ting forstyrrer, til de er forstået og bearbejdet, bliver seksuallivet aldrig optimalt.

Vores kærlighedsliv har et uhyre potentiale det kan blive vores åbning til det guddommelige. Vores seksualitet kan være døren til vores livs måske største og dejligste oplevelser. Men alt for ofte føler mennesker ikke den store nydelse ved sex. Det bliver en lille, forkølet og lidt træls affære. Måske ligefrem en pligt, der skal overstås i en fart. Og sådan behøver det ikke at være.

Omtrent hvert andet par, der bliver gift og lover hinanden evig troskab, bliver skilt igen. Det første, der ryger, er ofte sexlivet. Fra et moderne perspektiv er der ikke noget i vejen med at vokse fra hinanden. Problemet er bare, at vanskelighederne ofte fortsætter ufortrødent med den nye partner.

Når vi begynder at arbejde bevidst og målrettet med kærlighed og sex, får vi ofte foræret nogle grundlæggende og unikt smukke og glædesfyldte værktøjer, der kan bringe os videre i vores personlige udvikling som mennesker.I takt med, at klienten udvikler sin selvrespekt, sin egenomsorg og sit fokus på sin egen udvikling og trivsel, bliver han eller hun til stadighed bedre og mere værdifuld også for sin partner – og for sine børn, venner, arbejdskolleger og alle de andre mennesker i feltet.

Sådan en beslutning ”Jeg bestemmer”, der ligger og styrer klienten i underbevidstheden, er en meget alvorlig og destruktiv beslutning, som er truffet i yderste nød engang i barndommen. Når klienten finder og giver slip på den, vil hele hendes energi, hele kvaliteten af hendes personlighed forandre sig radikalt. Det er ubegribeligt og ganske uhyggeligt, at vores gamle beslutninger har så meget magt over os, at de kan ødelægge samlivet for os gennem et helt liv. Vi skaber vores liv gennem vores beslutninger. Derfor er det så afgørende vigtigt at være klar over, hvilke beslutninger man lige her og nu har på arbejde.

Dette problem plager hvert andet moderne menneske: Vi kan ikke få samlivet til at fungere. Parforholdsproblemer, der ikke kan løses med kærlighed, søges ofte løst med magt. Det er ikke kønt. Resignation eller brud og skilsmisser bliver normalt resultatet: underkast dig eller forsvind! Men før kærligheden endeligt dør ud, kanaliseres den energi, der er tilbage i kær- ligheden, ofte over i lange og pinefulde magtkampe.

Magtspillene er oftest grundlagt som tidlige overlevelsesmønstre fra barndommen. Når klienten giver slip på sine beslutninger om at skulle være i kontrol og bestemme det hele, kan han eller hun igen indgå i en varm og nærende kærlighedsrelation. Magtspil er noget af det mest destruktive for kærligheden; heldigvis er de fleste klienter villige til at give slip på de sorte magtspil, når de får øje på dem.